Dit is de barista opleiding

D

Wat is nou precies een barista? Is dat niet gewoon iemand die een beetje koffie zet voor zijn beroep of hobby? Deze vraag hoort men vaak maar is maar gedeeltelijk waar. Een barista is als het ware een kunstenaar met koffie. Een barista zorgt er voor dat de bonen en alle afstellingen precies goed zijn om zo koffie te zetten met een echte ervaring. Veel mensen denken bij het horen hiervan dat het een uiterst moeilijk iets is maar niks is minder waar! Je kan nu namelijk zelf ook barista worden met de barista opleiding! In dit artikel lees je meer over hoe je barista kan worden en zelf ook de beste koffie kan gaan zetten.

Dit is de barista opleiding

Deze opleiding is gefocust op het opleiden van nieuwe koffiemeesters. De vorm waarin je dit leert is er op gefocust om je onder veel aandacht te laten leren. Zo wordt je in klassen geplaatst waar maar zes leerlingen in zitten. De lessen worden dan ook gegeven door een echte koffiemeester. Deze koffiemeester is ook echt gecertificeerd en heeft al jarenlange ervaring op het gebied van koffie. Zo ben je dus gegarandeerd dat je leert van de allerbeste.

De barista opleiding maakt een echte barista van je

Zoals eerder beschreven is leer je van de beste, hoe je zelf ook een barista kan worden. in de opleiding leer je allereerst hoe je goed met de machine overweg moet gaan. Hoe je bijvoorbeeld alles in moet stellen en hoe de werking is zodat je hier eventueel ook wat mee kan doen. Daarnaast leer je over verschillende soorten koffiebonen en de verschillende eigenschappen. Het is dan ook belangrijk om dit te weten aangezien de smaken sterk kunnen verschillen tussen de bonen. Verder leer je ook nog een stuk over latte art en nog een paar gevorderden vaardigheden.