Sollicitatie tips

S

Belang van sollicitatie

Het is belangrijk om een sollicitatiefase goed door te lopen. Niet alleen om een goed betalende baan te krijgen maar ook om een leuke baan te hebben met passende mensen om je heen. Kortom, een goede werkomgeving. Daarom is het belangrijk om tijdens een sollicitatiegesprek niet alleen ervoor te zorgen dat je overkomt als een goede werknemer maar ook om te kijken naar het bedrijf waar jij solliciteert. Sta je achter de producten of diensten van het bedrijf? Passen de doelen van het bedrijf bij je? Wat gaan jouw taken precies zijn en hoe zit de structuur van het bedrijf in elkaar? Dit zijn vragen die je je ook moet afvragen, voor en tijdens een sollicitatiegesprek.

Drie tips bij het vinden van de perfecte baan

Het is dus belangrijk om een goede sollicitatie te doorlopen bij potentiele werkplekken die bij jou passen. Vandaar hebben ik enkele tips opgesteld om u te helpen met uw komende sollicitaties!

1.      Stel vragen tijdens een sollicitatiegesprek

Zoals ik eerder al aangaf, het bedrijf en bijbehorende werkzaamheden moeten bij jou passen. Stel dus vragen terug! Hiermee kun je bevestigen dat de sollicitatie ook echt iets is voor jou en toon je interesse in het bedrijf, wat vaak positief wordt opgevat door degene die je ondervraagt.

2.      Zet meerdere opties langs elkaar

Probeer minstens drie tot vijf sollicitaties aan te gaan voordat je een beslissing maakt. Zo kun je altijd banen en bedrijven met elkaar vergelijken. Veel mensen denken vaak te weten wat ze leuk vinden en wat voor functie ze willen terwijl dit vaak moeilijker is om te weten dan je denkt. Wanneer je, na uitgebreide gesprekken, verschillende functies, bedrijven en sollicitatiegesprekken kunt vergelijken, is het veel makkelijker om te vinden wat je echt zoekt. En vaak is datgene wat je echt zoekt, iets waarvan je niet weet dat je het zoekt.            

3.      Zet jezelf niet klem

Indien je een sollicitatiegesprek succesvol bent doorlopen en zeker bent dat het een leuke baan is voor je, dan begin je vaak met de job. Zo hoort het ook. Hoewel, je hobby’s en interesses veranderen constant in je leven. Probeer dus vrijheden en andere opties zo open mogelijk te houden. Wanneer je vastzit in een ritme en niets makkelijk kunt veranderen, kan dit ook invloed hebben op hoe jij je dagelijkse baan ervaart.

Indien u meer tips wilt, dan zijn deze vindbaar op deze website. Indien u nog opzoek bent naar een nieuwe baan, dan kunt u meer vinden op banenmarkt Eindhoven!