Hercules pakt 3 punten thuis

H

Hercules heeft zondag uitstekende zaken gedaan door de thuiswedstrijd tegen Rosmalen met 5-3 te winnen. Door deze zege is Hercules zo goed als zeker van lijfsbehoud in de derde divisie.Wie zondag voor het eerst dit seizoen Hercules aan het werk zag, zal niet kunnen verklaren waarom de thuisploeg slechts tiende staat in de derde divisie. Hercules swingde als vanouds. Met vlot combinatiespel domineerde Hercules de wedstrijd vanaf het begin. Het leek alsof Hercules de titel nog rook, zo gretig en scherp speelde de ploeg van trainer Eric Speelziek. Het ontlokte de toeschouwers de opmerking: ,,Wat een verschil met De Meern uit.”. Het is inderdaad ook niet te verklaren waarom Hercules de ene week de pannen van het dak speelt, terwijl het daarna zomaar weer kan worstelen met een mindere tegenstander en zichzelf.

Feit is dat ROSMALEN een voetballende ploeg heeft en dat ligt Hercules doorgaans wel. Op het te hoge gras van ons hoofdveld slaagde Hercules er goed in om de bal rond te laten gaan. ROSMALEN had geen antwoord op de bewegende middenvelders en spitsen van Hercules. Het overwicht leidde alleen nog niet direct tot doelpunten. Fouad Belarbi was er na een kwartier het dichtste bij, maar zijn inzet ging net naast de paal. Na 25 minuten kreeg Hercules dan toch loon naar werken. Een fraaie aanval via Kevin Ligtermoet werd even fraai afgerond door Nasr eddine: 1-0.

Hercules liet de spartelende tegenstander niet los en tien minuten later werd een prachtige aanval door weer Nasr subliem afgerond met een stiftje over de doelman. Het stond voor de rust al 2-0 en Hercules leek op rozen te zitten.

In de tweede helft zagen we opnieuw een gretig Hercules uit de startblokken schieten. Dat leidde meteen al tot een aantal kansen, maar het vizier stond bij sommige spelers niet scherp. Rosmalen ging meer risico nemen om de achterstand weg te werken en daardoor ontstond er veel ruimte voor Hercules achter de verdediging. Kevin Ligtermoet, Leroy Oehlers en Guytho Mijland doken regelmatig op bij het doel van Rosmalen, maar de scherpte ontbrak bij het afronden. De grootste kans om de wedstrijd in het slot te gooien kreeg Jeffrey Vlug. Hij kopte een voorzet op maat niet in het lege doel, maar van het doel af. Ook Belarbi kreeg daarna een kans. Maar omdat ze er niet ingingen, bleef het lang spannend op Voordorp. In de extra tijd bracht de ingevallen Oskar van Logtestijn Hercules dan toch op de verdiende 3-0. De 4-0 en 5-0 kwamen op naam van Nasr eddine Sambo die weer in belangstelling staat van meerdere clubs uit het buitenland. Het zal moeilijk zijn om deze jongen volgend seizoen nog op de Nederlandse velden terug te zien. Met een verleden bij PSV, DUISBURG en Dordrecht is het nog altijd voor velen een raadsel geweest waarom deze jongeman het profvoetballen naast zich heeft gelaten

Hercules kan terugkijken op een heerlijke wedstrijd waarin het liet zien dat het op sommige momenten moeiteloos met de top van de derde divisie mee kan komen.