Wat doet sport met een mens

W

Sport is een belangrijk aspect in het leven van velen mensen, maar waarom eigenlijk? Je kunt wat sport voor een mens betekent op twee manieren bekijken, namelijk zelf sporten en naar sport toegaan, als toeschouwer dus. Beide heeft veel impact op iemands leven en wordt als belangrijk beschouwd. Komt dit doordat je in contact komt met mensen die dezelfde passie delen of doordat je even je hoofd leegt kunt maken en geen zorgen hebt?

Zelf sporten

Wat haalt een mens uit zelf sporten? Na veel onderzoek zijn er bepaalde drijfveren naar boven gekomen. Allereerst wanneer sporten in teamverband, wanneer je sport in teamverband leer je nieuwe mensen kennen en dan hoeft het niet altijd om de fysieke bezigheid zelf te gaan. Je komt namelijk in contact met andere mensen waardoor je naast gezond bezig zijn, je jezelf ook op social vlak ontwikkeld. Verder leer je bij een teamsport samen te werken met anderen wat goed is omdat je dit in je verdere leven ook zal moeten. Het sporten zelf als individu doen mensen om gezondheid te zijn, het blijkt dat wanneer je veel sport en gezond bent een mens lekkerder in zijn of haar vel zit en gelukkiger is. En de drijfveer van jezelf continu willen verbeteren wordt als belangrijk gezien, nu we steeds verder zijn in de technologie en je dankzij met banden om sporten zoals een stappenteller Huawei steeds meer inzicht krijgt in je prestaties, ieder zich nog beter kan ontwikkelen.

Sport toeschouwen

Sportwedstrijden bezoeken wordt door mensen ook belangrijk gevonden, dit komt doordat wanneer je in een gevuld stadion zit iedereen dezelfde passie deelt en aanwezig is voor dezelfde reden. Ook hier komt het sociale aspect weer terug, je komt in contact met mensen om je heen en maakt nieuwe vrienden. Sport maakt wat los bij mensen, kijk maar eens hoe een voetbal zondag uit de Eredivisie of uit de Premier League wordt beleefd bij de voetballiefhebbers, mensen gaan gekleed in het tenue van een club naar het stadion en het maakt emoties los.