Bromfiets aankopen online

B

Als je op zoek bent naar een nieuwe bromfiets maar je hebt geen zin alle winkels in de regio te bezoeken is een bromfiets aankopen online de beste manier om voor een scherpe prijs een goede bromfiets te bestellen. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, lees snel verder!

Nieuw of tweedehands?

Bij een tweedehands bromfiets aankopen online is het moeilijk in te schatten wat de staat is van de bromfiets. De foto kan mooi zijn, maar wellicht valt deze uit elkaar zodra je thuis komt. Het is wel mogelijk om voor een leuk prijsje een tweedehands bromfiets aan te schaffen, maar koop bij voorkeur bij een betrouwbare dealer die eventueel zelf ook onderhoud kan verrichten, of onderdelen levert voor het onderhoud. Anders wordt goedkoop misschien duurkoop.

Merk of budget?

Je kunt kiezen voor een mooie Vespa Pimavera of een Retro Scooter van een onbekend merk. Het prijsverschil is erg groot. Er zijn ook merken als Sym die er een beetje tussen hangen. Het prijsverschil zit voor een deel in modernere technologie, hogere kwaliteit onderdelen en een betere assemblage. Dat neemt niet weg dat er leuke budget scooters op de markt zijn, zeker voor mensen die niet zoveel kilometers maken. Informeer bij een bromfiets aankopen online of de “merkloze” bromfiets ook te onderhouden is in de toekomst.

Benzine of elektrisch?

Er komen steeds meer elektrische bromfietsen op de markt. Die rijden heel zuinig en zijn beter voor het milieu. De prijs ligt wel een stuk hoger dan een bromfiets die rijdt op benzine. Aan onderhoud zul je wellicht besparen omdat er minder complexe onderdelen in de aandrijving zitten, de accu is het duurste onderdeel. Een groot voordeel is dat je een elektrische scooter thuis op kunt laden, je hoeft niet meer te klungelen bij een benzinestation. De investering ligt in eerste instantie hoger maar als je veel kilometers maakt is elektrisch rijden een goede investering.

Bij een bromfiets aankopen online moet je goed letten op de reputatie van de dealer, en de beschikbare modellen en opties goed vergelijken. Je kunt bij online aankoop behoorlijk wat geld besparen ten opzichte van een normale winkel, en de levertijden zijn meestal zeer snel. Vraag bij het bestellen online meteen naar het kentekenbewijs, sluit een verzekering af en vergeet niet een helm en een ketting te bestellen. Die heb je ook nodig als je een bromfiets gaat rijden.