Goedkope Vespa’s

G

Er rijden steeds meer scooters over de Nederlandse wegen. Zowel snorfietsen als bromfietsen in alle soorten, maten, kleuren en merken. De Vespa blijft de meest gewilde scooter…tot mensen de prijs zien. Zijn er ook goedkope Vespa’s te koop en waarom zijn deze scooters eigenlijk duurder dan de rest?

 

Geen goedkope Vespa’s

Vespa is een premium scootermerk van fabrikant Piaggio. Sterker nog, Piaggio maakt onder eigen naam scooters die veel goedkoper zijn. Het merk Vespa kwam voor het eerst op de markt in 1946. Dit type scooter was direct populair bij mannen en zeker ook bij vrouwen. Mooi, wendbaar en perfect voor het stadsverkeer. Tot op de dag van vandaag gebruikt Piaggio alleen de beste techniek in Vespa scooters en daar zijn productie- en ontwikkelkosten aan verbonden. De huidige Vespa Primavera en de Vespa Sprint zijn voor een groot deel gebaseerd op de Vespa 946, de beste Vespa scooter ooit geproduceerd met zaken als een metalen overkapping, een elektronische snelheidsmeter en gevlochten remkabels.

 

Tweedehands goedkope Vespa’s

Je kunt bij de dealer vragen naar een tweedehands model. Let op met goedkope Vespa’s via particuliere verkoop zoals op Marktplaats omdat je niet precies weet wat je koopt. En dan kan goedkoop toch duurkoop blijken. Via de dealer een tweedehands goedkope Vespa scooter kopen is dan een optie mits er garantie op zit.

 

Andere retro scooters

Je kunt ook kiezen voor de Chinese scooters. Die zijn gebaseerd op Vespa scooters maar kwalitatief van een wat lagere kwaliteit. Dat betekent niet dat het slechte scooters zijn, ze worden gewoon met andere eisen gemaakt dan een echte Vespa. Qua design zijn scooters als de Grande Retro en Vespelini ook heel leuk om te zien. Verwacht alleen meer kunststof en minder metaal, en wat oudere techniek. Nieuw met garantie zitten daar ook leuke modellen tussen.

 

Omdat er niet echt goedkope Vespa’s te koop zijn kun je ook kiezen om een scooter te leasen. Dan spreid je de kosten over een langere periode. Houd er rekening mee dat een Vespa scooter meer waardevast is dan een goedkope retro scooter en dat je over het algemeen minder onderhoud hoeft te plegen.