Retro scooter onderdelen

R

Er rijden ondertussen veel retro scooters op de weg. Die zijn heel betaalbaar maar je zult op termijn merken dat ze niet op elk gebied even duurzaam zijn als een luxe merkscooter. Als je een beetje handig bent, of je kent iemand met verstand van techniek kun je die budget scooter zelf onderhouden waarmee je lang en veilig kunt rijden. Er zijn volop retro scooter onderdelen te bestellen, en omdat veel budget scooters gebruik maken van dezelfde onderdelen is bestellen heel eenvoudig!

 

Waarom zijn retro scooter onderdelen vaak hetzelfde?

Het grote geheim van de diverse merken retro scooters is dat ze allemaal uit dezelfde fabriek komen. We noemen geen namen maar je kunt aan het uiterlijk wel zien welke merken we bedoelen. Alleen de merksticker is anders. Dat is niet erg, die fabrieken kunnen door de grote volumes snel en goedkoop budget scooters produceren met een opmerkelijke prijs/kwaliteitsverhouding. En in Nederland zetten die “merken” de retro scooter onderdelen in elkaar en plakken daar hun naam op.

 

Dus het maakt niet uit wat je koopt en bij wie?

Nou, dat is niet helemaal zo… Hoewel de retro scooter onderdelen technisch identiek zijn is het helaas zo dat niet elk merk de scooters even goed assembleert en afwerkt. Het verschil zit ‘m dus in de details. Is jouw budget scooter rijklaar of moet je eerst alle schroeven en bouten aandraaien? Ook de after sales service kan sterk verschillen per “merk”. Informeer voor aanschaf bij de winkel en vraag ze om hun eerlijke mening. Kies voor een dealer die niet alleen één budget merk verkoopt maar ook merk scooters. Daar weten ze precies wat de voordelen en nadelen zijn.

 

Welke retro scooter onderdelen slijten?

Het nadeel is dat elk onderdeel in theorie stuk kan gaan, het voordeel is dat een nieuw retro scooter onderdeel bestellen heel eenvoudig is en ook nog eens heel betaalbaar. Bij retro scooters zijn het vaak eenvoudige leidingen die versleten zijn, of dopjes en andere kleine onderdelen. Als je een beetje thuis bent in de techniek van de scooter zijn die onderdelen goed te vervangen.

 

Elke scooter kan een keer stuk gaan maar dat is geen reden om ze naar de stort te brengen. Koop jouw retro scooter onderdelen online!