nieuwe ATV

n

Is je oude Quad versleten en ben je toe aan een nieuwe ATV? Of heb je nog niet eerder op een ATV gereden en begin je toch wel interesse te krijgen in dit bijzondere voertuig? Met deze tips kun je snel de juiste nieuwe ATV kiezen die bij jou past.

 

Motor op vier wielen

De afkorting ATV staat voor All Terrain Vehicle, ze worden ook wel Quad genoemd. Deze voertuigen hebben vier brede wielen en je bestuurt ze als een scooter. Er zijn geen voetpedalen of een kickstarter, de complete bediening zit in het stuur inclusief een elektronische ontsteking. Je mag met een normaal autorijbewijs op een nieuwe ATV rijden, je hebt geen speciaal motorrijbewijs nodig. Met een model van minder dan 50cc mag je ook met een bromfietscertificaat rijden.

 

Met of zonder kenteken

Het is niet verplicht om een kenteken aan te schaffen, het moet wel als je wilt rijden op de openbare weg. Voor mensen die alleen op eigen terrein rijden, bijvoorbeeld in een boerenbedrijf, hoef je geen kenteken aan te schaffen. Hoe hoger het aantal cc hoe duurder het kenteken, houd daar rekening mee want een kenteken voor een 500cc ATV kan wel duizend euro kosten.

 

Niet alleen voor de hobby

Een nieuwe ATV is leuk om mee te crossen, maar ze worden ook veel gebruikt in de landbouw voor situaties waar een grote tractor niet praktisch is. Omdat deze voertuigen op elk terrein kunnen rijden zijn ze erg praktisch en wendbaar op het land. Als je veel power nodig hebt zijn er speciale modellen met een zware motor en een trekhaak.

 

Met een nieuwe ATV de snelweg op

Wanneer jouw ATV sneller kan rijden van 70 km/u en je bent in het bezit van een geldig rijbewijs en kenteken mag je ook op de snelweg rijden met een ATV. Sommige modellen hebben gordels, als die op de ATV aanwezig zijn moet je deze ook dragen.

 

Een nieuwe ATV uitkiezen is heel eenvoudig via de online webshop. Je kunt ook meteen het kenteken en de verzekering regelen. Dan kun je snel de baan op met jouw nieuwe ATV.