Welkom

W

Welkom op Voetbalt.nl. Op Voetbalt.nl wordt jou de gelegenheid geboden je eigen blogs te schrijven of een artikel te plaatsen voor gratis websitepromotie. Het maakt niet uit waar deze blogs over gaan zolang ze maar gerelateerd zijn aan sport en hobby. Wil je iets schrijven over jouw favoriete voetballer? De club waar je lid van bent? Je favoriete voetbalclub? Dat nieuwe trucje dat je hebt geleerd of over iets anders? Dan is Voetbalt.nl de plek voor jou!

Enkele feitjes over voetbal:

Wist je dat HVV de club is die na de traditionele top 3 de meeste kampioenschappen heeft gewonnen? De club werd tussen 1900 en 1914 maar liefst 10 keer landskampioen. Sinds 2007 speelt HVV ook met de kampioensster op het shirt.

Wist je dat Ajax de meest succesvolle club is van Nederland? Het werd 33 keer kampioen van Nederland waarvan de laatste 4 kampioenschappen tussen 2010 en 2014 zijn behaald.

Wist je dat Willy van der Kuijlen de meeste doelpunten in de Eredivisie heeft gemaakt? Hij scoorde maar liefst 311 keer! Dit deed ‘Skiete Willy’ in het shirt van PSV en MVV. Voor PSV wist hij 308 keer het net te vinden en is daarmee ook topscoorder aller tijden van PSV.

Wist je dat Feyenoord als laatste Nederlandse club een prijs wist te winnen in Europa? Feyenoord was in 2002 te sterk voor Borussia Dortmund en won de finale uiteindelijk met 3-2. De doelpuntenmakers aan Rotterdamse zijde waren van Hooijdonk (2x) en Tomasson. Amoroso en Koller wisten voor Dortmund het net te vinden.