Je stinkende voetbalkleding wassen!

J

Je stinkende voetbalkleding wassen!

Voetbal is de populairste sport van Nederland. Tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal zijn meer dan de helft van de Nederlanders voor de buis gekluisterd. Vooral jongens zitten vaak op voetbal. Voor de ouders erg leuk, want je ziet je zoontje in actie. Aan de andere kant ook minder leuk: stinkende voetbalkleding wassen! Hoe kun je dat het beste doen én wat heb je er allemaal voor nodig?

1. Gebruik wasverzachter

Sportkleding ruikt na het wassen zonder wasverzachter erg naar het wasmiddel. Die geur is niet altijd even lekker én al helemaal niet zo lekker als de geur van wasverzachter. Tip 1: gebruik daarom wasverzachter.

2. Wasprogramma

Steeds meer wasmachines hebben een speciaal programma voor sportkleding. Het programma is speciaal ingericht voor de technische stoffen van sportkleding. Die technische stoffen zorgen ervoor dat je zweet naar buiten getransporteerd wordt. Zo krijg je het minder snel koud tijdens het sporten. Om die werking te kunnen behouden is een goed wasprogramma noodzakelijk.

3. Scheid sportkleding van andere kleding

Het is raadzaam om sportkleding te scheiden van andere kledingsoorten. Als je het mengt kan het nogal gaan stinken. Je kunt een wasmand bestellen en daar de sportkleding apart in leggen.

4. Was de stinkende voetbalkleding zo snel mogelijk

Hoe langer je wacht met het wassen van stinkende voetbalkleding, hoe meer kans je hebt dat de stinkende geur erin blijft hangen. Was de stinkende voetbalkleding daarom zo snel mogelijk!

5. Een nachtje in het azijn

Lukt het niet om de kleding direct te wassen? Als je het bijvoorbeeld zonde vindt, of onverantwoord, om te wassen voor een klein beetje was kun je er ook voor kiezen om de vuile was een nachtje in het azijn te zetten. Azijn zorgt ervoor dat de bacteriën worden gedood.

Heb jij nog aanvullende tips voor het wassen van vieze voetbalkleding? We lezen graag je reactie!